Tip

De Prado olivový olej Limited Edition

olivový olej BIO 0.5

  • Skladem
240 Kč / ks
Kategorie: dárky
 

Olivy pro výrobu tohoto oleje se sbírají na farmě Hornerico v regionu AlvarraoRafael De Prado kontroluje se svým týmem zralost oliv v jednotlivých oblastech až do konce září. Většinou začátkem října totiž zahájí sklizeň. Jedná se o první sklizeň, která ve firmě De Prado proběhne. A z této sklizně se vyrobí 50 000 lahví olivového oleje "Early Harvest" neboli brzká sklizeň. Jedná se o limitovanou edici firmy De Prado. Šťáva vymačkaná z brzo sklizených oliv je velmi příjemná a elegantní ve vůni a v chuti zase hodně svěží. 

Early Harvest olivový olej má velmi specifický charakter. Ve vůni snadno rozpoznáte tóny trávy a květin. V chuti narazíte na fíky, chuť čerstvě vymačkané oliv a v závěru na lehký dotek máty. V chuti je patrná mírná hořkost a kořenitost. 

Nutriční hodnoty ve 100 g

  • Tuky: 100 g
  • Energetická hodnota: 93,3 kcal
  • Nasycené mastné kyseliny: 14 g
  • Obsahuje vitamíny K, E a přírodní antioxidanty

Skladování

Dobře uzavřené obaly skladujte v temnu a při stálé teplotě. Po otevření spotřebujte olivový olej do půl roku. Čím déle je olivový olej otevřený, tím více ztrácí své chuťové vlastnosti.

DePrado

De Prado je rodinná firma působící na trhu od roku 1831. Původně měla olivovníky jen ve Španělsku v oblasti Andalusie. V roce 2000 rozšířili své pole působnosti o Portugalsko. Současná rozloha olivovníků je větší právě v Portugalsku v oblasti Alentejo. Mezi hlavní odrůdy oliv, které v Portugalsku pěstují patří Cordovil, Cobrancosa, Picual, Arbequina a Hojiblanca. Sklizeň tu probíhá od počátku října přibližně do konce prosince. V současnosti převážnou většinou produkce tvoří olivy pěstované v BIO režimu hospodaření. Část produkce pochází z olivových plantáží pěstovaných v režimu integrované produkce. Zde jsou odlišná pravidla hospodaření. Klíčovým pravidlem je šetrné využívání půdy. Olivové oleje z integrované produkce jsou jemnější, nemají tak pikantní dochuť jako BIO oleje. Zajímavostí je i výroba olivového oleje Early Harvest. Tento olej se vyrábí po první sklizni a má výraznou chuť s lehce štiplavým závěrem. Je ideální na studenou kuchyni. Výrobky De Prado vás jistě zaujmou na první pohled svým vzhledem a my doufáme, že vás ohromí i svojí chutí.

de-prado