Azalaïs 2018 Domaine Sang des Cailloux Vacqueyras
Související produkty
Detailní popis produktu
Typické silné nefiltrované Vacqueyras . Plná kořenitá chuť. Vinařství je dlouhodobě mezi pěti nejlepšími v oblasti Vacqueyras.
Terroir: Vinice na planině obklopené „garrigues“, mezi Vacqueyras a Sarrians, víno je pojmenované každý rok podle jedné dcery vinaře.
Cuvée: Víno obsahuje 70% Grenache, 20% Syrah, 10% Mourvèdre a Cinsault.
Vinifikace : Hrozny se ve sklepě pečlivě 100 % odzrňují a pak 2 – 3 týdny kvasí v betonových tancích při kontrole teploty a denních přečerpávání.
Dozrává pak 6 měsíců v sudech.
Chuť a vůně: Ve vůni je cítit trochu kůže nebo jiné animální vůně, směs místních bylinek a černé třešně. V chuti ještě trochu koření, pepře, muškátu. Chuť je mnohovrstevnatá a koncentrovaná, s dlouhým dozvukem
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Název vinařství v překladu je Krev ze štěrku / kamenů.
Le Sang des Cailloux se nachází na křovinaté náhorní plošině s výhledem na Dentelles de Montmirail mezi Vacqueyras a Sarrians. Pozemek o rozloze 17 hektarů, zalitý sluncem a rozvířený mistrálem, se nachází v apelaci Vacqueyras.
Toto vinařství vzniklo v roce 1975 po rozchodu bratrů Ricardů. V roce 1982 se Jean Ricard spojil se Serge Ferigoulem, který zde již několik let po studiích oenologie v Monpellier pracoval.
Od roku 1990 je majitelem vinařství Serge Férigoule. V roce 2001 vybudoval nové sklepy, aby mohl vyrábět víno podle své filosofie a podle možností, které terroir Sang de Cailloux nabízí.
Vyhývá se maximálně chemickým přípravkům a využívá přírodní produkty i k ochraně vinic, stejně jako kompost namísto umělých hnojiv. Od roku 2008 pracují podle biodynamických principů a v roce 2010 získali bio certifikát.
Základem vína je podle Serge práce na vinici, nikoli kouzlení ve sklepě. Péče o révu a hrozny, včetně likvidace těch méně kvalitních je systematický proces. Zejména na bílých odrůdách a Mourvèdru ponechává jen nejkvalitnější hrozny.
Sklízí se ručně, s pečlivou kontrolou hroznů. Ve sklepě se 100 % odzrňuje a hrozny jsou do betonových tanků. Fermentace probíhá za kontroly teploty a chlazení 2 – 3 týdny. Hned po ní probíhá malolaktické kvašení.
Vína se nefiltrují, neupravují a podle typu dozrávají v menších nebo velkých 450 litrových sudech.
Serge je hrdý na své provensálské kořeny, čemuž odpovídají i jména jeho dcer a vín, která produkuje.