Floureto 2016 Domaine Le Sang des Cailloux Vacqueyras

bio mimořádné víno
710 Kč / ks
Skladem

MIMOŘÁDNÉ VÍNO červené suché, nefiltrované 0.75L

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Typické silné nefiltrované Vacqueyras pojmenované každý rok podle jedné dcery vinaře. Plná kořenitá chuť.  Vinařství je dlouhodobě mezi pěti nejlepšími v oblasti Vacqueyras.

70% Grenache, 20 % Syrah, 7% Mourvèdre, 3% Cinsault

Vinifikace: Hrozny se ve sklepě pečlivě 100 % odzrňují a pak 2 – 3 týdny kvasí v betonových tancích při kontrole teploty a denních přečerpávání.

Dozrává pak 6 měsíců v sudech.

Chuť a vůně: Ve vůni je cítit trochu animálnosti, směs levandule mateřídoušky a dalších rostlin a černé třešně. V chuti kromě zmíněných florálních a zvířecích tónů je cítit ještě trochu koření, pepře, muškátu. Chuť je mnohovrstevnatá a koncentrovaná, s dlouhým dozvukem. Serge Férigoule, vlastní, je mezi nejuznávanějšími vinaři v celém Vacqueyras.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Název vinařství v překladu je Krev ze štěrku / kamenů. 

Le Sang des Cailloux se nachází na křovinaté náhorní plošině s výhledem na Dentelles de Montmirail mezi Vacqueyras a Sarrians. Pozemek o rozloze 17 hektarů, zalitý sluncem a rozvířený mistrálem, se nachází v apelaci Vacqueyras.

Toto vinařství vzniklo v roce 1975 po rozchodu bratrů Ricardů. V roce 1982 se Jean Ricard spojil se Serge Ferigoulem, který zde již několik let po studiích oenologie v Monpellier pracoval.

Od roku 1990 je majitelem vinařství Serge Férigoule. V roce 2001 vybudoval nové sklepy, aby mohl vyrábět víno podle své filosofie a podle možností, které terroir Sang de Cailloux nabízí.

Vyhývá se maximálně chemickým přípravkům a využívá přírodní produkty i k ochraně vinic, stejně jako kompost namísto umělých hnojiv. Od roku 2008 pracují podle biodynamických principů a v roce 2010 získali bio certifikát.

 Základem vína je podle Serge práce na vinici, nikoli kouzlení ve sklepě.  Péče o révu a hrozny, včetně likvidace těch méně kvalitních je systematický proces.  Zejména na bílých odrůdách a Mourvèdru ponechává jen nejkvalitnější hrozny.

Sklízí se ručně, s pečlivou kontrolou hroznů. Ve sklepě se 100 % odzrňuje a hrozny jsou do betonových tanků. Fermentace probíhá za kontroly teploty a chlazení 2 – 3 týdny. Hned po ní probíhá malolaktické kvašení.

Vína se nefiltrují, neupravují a podle typu dozrávají v menších nebo velkých 450 litrových sudech.

Serge je hrdý na své provensálské kořeny, čemuž odpovídají i jména jeho dcer a vín, která produkuje.