Les Chévrefeuilles 2015 Domaine Réméjeanne Côtes du Rhône

345 Kč / ks

červené víno suché 0.75l

Detailní informace

Detailní popis produktu

Velmi komplexní cuvée pěti odrůd s dominancí Syrahu (70 %), ručně sklízené, minimálně filtrované a nesířené.

Terroir: Vinice na sprašových svazích na břidličném podloží, stáčejících se od východu k jihu v průměrné výši 250 metrů nad mořem. Jsou zatravněné kvůli lepšímu zadržení vody.

Cuvée: Základem je mladý Syrah (70 %), mladé Grenache (10 %) a Mourvedre (10 %), starý 50 letý Carignan (5 %) a Marselan (5 %).

Vinifikace: Víno se ručně sklízí a probírá ve sklepě, hrozny se pomačkají, nechají zakvasit za studena a pak 8 dní kvasí při 22 stupních Celsia. Carignan prochází i karbonickou macerací. Nepoužívá se síra.

Chuť a vůně: rubínová barva, vůně  třešní, v chuti lehce kořenité, z ovoce převládá náznak červeného rybízu, třešní a mírně jahod.Dochuť je dlouhá, taniny lehké,víno vybízí k dalšímu doušku.

 

 

Od roku 1960  rodina koupila čtyři hektary vinic v Réméjeanne, postupně začali vyrábět vlastní víno a rozšiřovat majetek. Rémy převzal vinařství v roce 1986 a věnuje se vedle vína ještě fíkovníkům a olivovníkům, od roku 2009 s pomocí syna Oliviera.

Dnes mají 38 hektarů vinic v nadmořské výšce 200 – 280 metrů, na spraši, vápenci, pískovci i jílovitém podloží, stejně jako na východním břehu pod vlivem mistralu. Produkují jak Côte du Rhône, tak CDR Villages (ze svahů jižního směru), 

Od roku 2007 přešli na organické – bio vinařství a celá jejich filosofie je založena na úctě k tradici, respektování terroiru  a odrůd. Sklízejí vesměs ručně a probírají vína na vinicích  a pak ještě jednou na vibračních stole.  Po sklizení odtřapinují hrozny, bobule  pomačkají a zachladí, aby začalo kvašení za chladu. Během pomalého kvašení (týden až dva měsíce!) přečerpávají víno, a potápějí klobouk.

Vína zrají 8 – 24 měsíců v cementových tancích s kontrolou teploty. Pro cuvée Eglantiers a Prunelles používají dřevěné staré sudy.