Vincila 2017 Domaine Montvac Vacqueyras
Související produkty
Detailní popis produktu
Špičkové Vacqueyras – Grenache, Syrah a Mourvèdre z několika nejstarších vinic.
93 bodů International Wine Cellar
Vinifikace: Ruční sběr a pečlivé třídění, pak pomalé – několika měsíční kvašení s cílem dosáhnout sladěné a elegantní podoby vína. Většina kvasí v betonových tancích, část v demi-muids, velkých dřevěných sudech. Pravidelné potápění klobouku. Víno nejméně tři roky zraje v láhvích.
Chuť a vůně
Velmi jemné Vacqueyras, dobře vyvážené, lehké vanilkové tóny díky dřevu, plné a komplexní aroma tmavého ovoce, kůže a trocha tabáku.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
V roce 1860 se usadil ve Vacqueyras po pouti Francií bednář Louis Avon. Začal zde vyrábět sudy, dařilo se mu a postupně začal kousek po kousku nakupovat i vinice.
Domaine Montvac v současné době zahrnuje 3 hektary v Gigondas, 17 ve Vacqueyras a 2 hektary Côte du Rhône a po matce převzala vinice dcera (což je tradice už ve třetí generaci), neznamená to ovšem, že by jejich partneři neměli o víno zájem. O vinice dnes pečuje Cécile a Jean Duserre.
Snahou je dosáhnout typického harmonického stylu v každé oblasti, do které vinice spadají, s důrazem na kombinaci vhodných odrůd a úcty k terroiru. Herbicidy a pesticidy jsou vyloučeny a důraz je kladen na přírodnost, všechny vína jsou v úrovni udržitelného zemědělství a mají certifikaci Ecocert. Všechny keře jsou ručně stříhány a tvarovány tak, aby bylo možno optimálně využít slunce.
Vína do láhví plní sami.