Domaine le Sang des Cailloux

Název vinařství v překladu je Krev ze štěrku / kamenů.

Toto vinařství vzniklo v roce 1975 po rozchodu bratrů Ricardů. V roce 1982 se Jean Ricard spojil se Serge Ferigoulem, který zde již několik let po studiích oenologie v Monpellier pracoval.

Od roku 1990 je majitelem vinařství Serge Férigoule. V roce 2001 vybudoval nové sklepy, aby mohl vyrábět víno podle své filosofie a podle možností, které terroir Sang de Cailloux nabízí.

Vyhývá se maximálně chemickým přípravkům a využívá přírodní produkty i k ochraně vinic, stejně jako kompost namísto umělých hnojiv. Od roku 2008 pracují podle biodynamických principů a v roce 2010 získali bio certifikát.

 Základem vína je podle Serge práce na vinici, nikoli kouzlení ve sklepě.  Péče o révu a hrozny, včetně likvidace těch méně kvalitních je systematický proces.  Zejména na bílých odrůdách a Mourvèdru ponechává jen nejkvalitnější hrozny.

Sklízí se ručně, s pečlivou kontrolou hroznů. Ve sklepě se 100 % odzrňuje a hrozny jsou do betonových tanků. Fermentace probíhá za kontroly teploty a chlazení 2 – 3 týdny. Hned po ní probíhá malolaktické kvašení.

Vína se nefiltrují, neupravují a podle typu dozrávají v menších nebo velkých 450 litrových sudech.

Serge je hrdý na své provensálské kořeny, čemuž odpovídají i jména jeho dcer a vín, která produkuje.

2 položek celkem
Cuvée Azalaïs Domaine Sang des Cailloux Vacqueyras Vinotéka ve dvoře
Tip bio
645 Kč

MIMOŘÁDNÉ víno červené suché 0.75l

1958
Cuvée Floureto Sang Sailloux
Tip bio
710 Kč

MIMOŘÁDNÉ VÍNO červené suché 0.75L  

1544

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem