Lopy 2017 Sang des Cailloux Vacqueyras
Související produkty
Detailní popis produktu
Báječné silné a velice typické Vacqueyras ze starých, až 65letých vinic. Které dávají až neuvěřitelně koncentrovanou a kořenitou chuť.
Terroir: Používají se hrozny z 65 let staré vinice s Grenache a 40 leté vinice Syrahu. Hrozny se pravidelně kontrolují a protrhávají tak, aby zůstaly jen ty nejlepší
Cuvée: Víno obsahuje 75 % Grenache a 25 % Syrahu ze zmíněných starých vinic.
Vinifikace : Hrozny se ve sklepě pečlivě 100 % odzrňují a pak 2 – 3 týdny kvasí v betonových tancích při kontrole teploty a denních přečerpávání.
Dozrává pak 12 – 15 měsíců ve 450litrových sudech.
Chuť a vůně: Ve vůni je cítit trochu kůže, směs rostlin a tmavé třešně. V chuti kromě zmíněných florálních a zvířecích tónů je cítit tabák, pečené maso a oříšky. Chuť je mnohovrstevnatá a koncentrovaná, s velice dlouhým dozvukem
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Název vinařství v překladu je Krev ze štěrku / kamenů.
Le Sang des Cailloux se nachází na křovinaté náhorní plošině s výhledem na Dentelles de Montmirail mezi Vacqueyras a Sarrians. Pozemek o rozloze 17 hektarů, zalitý sluncem a rozvířený mistrálem, se nachází v apelaci Vacqueyras.
Toto vinařství vzniklo v roce 1975 po rozchodu bratrů Ricardů. V roce 1982 se Jean Ricard spojil se Serge Ferigoulem, který zde již několik let po studiích oenologie v Monpellier pracoval.
Od roku 1990 je majitelem vinařství Serge Férigoule. V roce 2001 vybudoval nové sklepy, aby mohl vyrábět víno podle své filosofie a podle možností, které terroir Sang de Cailloux nabízí.
Vyhývá se maximálně chemickým přípravkům a využívá přírodní produkty i k ochraně vinic, stejně jako kompost namísto umělých hnojiv. Od roku 2008 pracují podle biodynamických principů a v roce 2010 získali bio certifikát.
Základem vína je podle Serge práce na vinici, nikoli kouzlení ve sklepě. Péče o révu a hrozny, včetně likvidace těch méně kvalitních je systematický proces. Zejména na bílých odrůdách a Mourvèdru ponechává jen nejkvalitnější hrozny.
Sklízí se ručně, s pečlivou kontrolou hroznů. Ve sklepě se 100 % odzrňuje a hrozny jsou do betonových tanků. Fermentace probíhá za kontroly teploty a chlazení 2 – 3 týdny. Hned po ní probíhá malolaktické kvašení.
Vína se nefiltrují, neupravují a podle typu dozrávají v menších nebo velkých 450 litrových sudech.
Serge je hrdý na své provensálské kořeny, čemuž odpovídají i jména jeho dcer a vín, která produkuje.